Ako skontrolovať, či vás niekto nezablokoval na Instagrame

Instagram vás neupozorní, keď vás niekto zablokuje. Ak máte nepríjemné podozrenie na niekoho, o kom ste už nejaký čas nepočuli, tu je návod, ako skontrolovať, či vás neblokoval na Instagrame.

Možno nájdete nejaké nástroje tretích strán, ktoré inzerujú, že vás upozornia, keď vás niekto zablokuje, ale tie takmer nikdy nefungujú.

Takže, čo robí? Niektoré dobré staromódne detektívne práce. Podľa nasledujúcich krokov zistíte, či ste boli zablokovaní na Instagrame.

Začnime hľadaním. Otvorte aplikáciu Instagram na telefóne iPhone alebo Android a klepnutím na ikonu „Hľadať“ prejdite na stránku „Preskúmať“.

Tu klepnite na panel „Hľadať“. Skúste vyhľadať popisovač účtu osoby na Instagrame. Ak nenájdete používateľa, môže to znamenať, že vás zablokoval.

Jedným zo spoľahlivých spôsobov, ako zistiť, či ste boli zablokovaní, je nájsť si cestu na ich profilovú stránku v aplikácii Instagram. Teraz sa zjavne z vyhľadávania nemôžete dostať.

Môžete to však urobiť zo starých komentárov alebo z konverzácie Instagram DM. Ak vidíte ich popisovač Instagramu alebo ich ikonu, klepnite na ňu. Touto akciou otvoríte ich profil.

Ak teraz Instagram hovorí niečo ako „Tento účet je súkromný“, znamená to len to, že prešli na súkromný účet a odstránili vás ako sledovateľa. Môžete sa ich pokúsiť nasledovať znova a dostať sa do ich dobrých milostí.

Ak ale aplikácia Instagram hovorí niečo ako „Zatiaľ žiadne príspevky“ a nezobrazuje sa v nej životopis ani informácie o sledovateľovi, znamená to, že ste zablokovaní. Môže sa vám tiež zobraziť iba banner s nápisom „Používateľ nebol nájdený“.

Môžete to potvrdiť aj tak, že navštívite profil osoby na Instagrame na webe. Ak si pamätáte ich ID na Instagrame, pridajte ho na koniec odkazu „www.instagram.com/(username)“.

Ak vám Instagram povie, že stránka neexistuje, možno vás zablokoval alebo odstránil svoj profil.

Na rozpoznanie nemusí stačiť jedna informácia, ale ak ste vykonali všetky vyššie uvedené kroky a nemohli ste získať prístup k ich profilu, pravdepodobne to znamená, že ste boli zablokovaní.

Ak si chcete byť skutočne istí, môžete požiadať priateľa, aby vyhľadal ich popisovač na Instagrame. Ak má váš priateľ prístup k svojmu profilu (či už je to verejný alebo súkromný) a vy nemôžete, je zrejmé, že ste boli zablokovaní.

Chcete im dať ochutnať ich vlastný liek? Niekoho môžete zablokovať aj na Instagrame.

SÚVISIACE: Ako zablokovať niekoho na Instagrame