Ako vidieť ďalšie zariadenia prihlásené do vášho účtu na Facebooku

Prihlásili ste sa do svojho účtu Facebook na počítači svojho priateľa a nie ste si istí, či ste sa odhlásili. Alebo sa bojíte, že vaše heslo má niekto iný. Facebook našťastie sleduje, kde ste prihlásení, takže vidíte všetky zariadenia prihlásené do vášho účtu a môžete ukončiť všetky relácie, ktoré nechcete mať aktívne.

Facebook poskytuje údaje o polohe, použitom zariadení alebo prehliadači a dátume alebo čase poslednej aktivácie pre každú aktívnu reláciu prihlásenia. Ak uvidíte akékoľvek neznáme zariadenia alebo miesta, môžete tieto relácie ukončiť zo svojho aktuálneho.

Ak chcete zistiť, kde je váš účet momentálne prihlásený, otvorte webový prehľadávač, prihláste sa na Facebook a prejdite na stránku nastavení účtu Facebook. Potom kliknite na „Zabezpečenie“ na ľavej strane okna prehľadávača.

Na stránke Nastavenia zabezpečenia kliknite na časť „Kde ste prihlásení“. Existuje odkaz „Upraviť“, ktorý však môžete zobraziť a upraviť kliknutím na ktorúkoľvek časť sekcie.

Rozširuje sa časť Kde ste prihlásení. Všetky vaše prihlásené relácie sú uvedené v hlavičkách pre každú platformu alebo zariadenie a zobrazujú počet aktívnych relácií na danom zariadení. Kliknutím na nadpis, ktorý má aspoň jednu aktívnu reláciu, ju rozbalíte a zobrazíte podrobnosti každej relácie.

Venujte osobitnú pozornosť času prístupu, umiestneniu a zariadeniu relácie. Ak sa zhoduje s tým, o ktorom viete, že ste ho iniciovali, je to v poriadku - ale ak uvidíte reláciu z iPadu a iPad nevlastníte, viete, že je niečo v poriadku (a možno budete chcieť zmeniť heslo.)

Ak sa chcete z relácie odhlásiť, kliknite na položku Ukončiť aktivitu.

Ak bola pod touto hlavičkou aktívna iba jedna relácia, časť sa automaticky uzavrie. Otvorte každú z nadpisov a skontrolujte, či existujú nejaké ďalšie aktívne relácie, ktoré chcete ukončiť. Ak chcete ukončiť všetky relácie, kliknite na položku „Ukončiť všetku aktivitu“ v hornej časti sekcie Kde ste prihlásení.

Keď skončíte s ukončením aktívnych relácií na Facebooku, zavrite ju kliknutím na tlačidlo „Zavrieť“ v dolnej časti sekcie.

Teraz, keď vidíte, aké ľahké je skontrolovať aktívne stretnutia na Facebooku, môžete svoj účet pozorne sledovať a dávať pozor, aby ste neboli prihlásení tam, kde nechcete.

Ak máte obavy o súkromie na Facebooku a o tom, čo je zverejnené na vašej časovej osi, môžete všetky svoje minulé príspevky na Facebooku označiť ako súkromné, zablokovať ľuďom možnosť uverejňovať príspevky na vašej časovej osi Facebook bez toho, aby ste ich spriatelili, kontrolovať a schvaľovať, čo sa zobrazuje na vašej časovej osi Facebook, zobraziť alebo skryť Príspevky na Facebooku pre určitých ľudí a dokonca sa natrvalo rozchádzajú s Facebookom.

Uznanie obrázka: Samsonovs / Bigstock